Lou Vielh Ostal
Top-3: Leukste Feesten Carcassonne
 

Terug naar 'De Streek'

Vorige Top-3: Beste restaurants

Volgende Top-3: Leukste feesten in de buurt

Home
1. l'Embrasement de la Cité

14 juli (Quatorze Juillet)

Op Frankrijks nationale feestdag zie je in Carcassonne het grootste vuurwerk van het land. Rond 22.30 uur, als het nét donker is. Buitengewoon spectaculair, niet alleen vanwege het vuurwerk maar ook vanwege de prachtige manier waarop de cité wordt uitgelicht. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de Pont Neuf, maar dat vinden meer mensen. Dus vroeg aanwezig zijn voor een goed plekje!
2. La Semaine Espagnole

Laatste week van augustus

Tot 1648 lagen de grenzen tussen de Languedoc, Aragon en Catalonië niet vast. Tot die tijd vormden de landstreken een eigen cultuur-continuüm, heel anders dan Spanje en ook heel anders anders dan Frankrijk en met een eigen taal. Dat gevoel is nog steeds niet helemaal verdwenen. Niet alleen qua afstand maar ook qua gevoel ligt Barcelona, voor velen in de Midi, dichterbij dan Parijs.

In sommige steden, zoals Béziers en Perpignan, hangt dan ook een bijna Spaanse sfeer; geen enkele zichzelf respecterende stad in Zuid-Frankrijk heeft daarom zijn eigen Féria.

De Féria van Carcassonne heeft alles wat je er van verwacht: stierengevechten, flamenco,  sangría, paella. En tóch is het erg leuk.

 

3. Festival des 2 Cités

gehele maand juli

De twee cités van de naam zijn de oude cité of Ville Haute en de nieuwe stad, de Bastide St. Louis of Ville Basse. Het festival is ontstaan na samenvoegen van enkele kleinere festivals en is nu één van de grootste van Frankrijk. Nadrukkelijk bedoeld als tegenhanger voor het festival van Avignon. Opera, popmuziek, theater, cabaret, van alles.

Klik hier voor het volledige programma van de editie 2009

 

 

© HvI/RvH- ontwerp naar Kumiko