Lou Vielh Ostal
Top-3: Leukste markten                         
        Terug naar 'De Streek' Vorige Top-3: Mooiste Abdij-ruïnes Volgende Top-3: Beste wijnhuizen Home
1. Lézignan-Corbières

(35 km ten oosten van Conques)

Iedere woensdag (gehele dag)

Stereotyper kan een Franse markt niet zijn: bloemen uit de tuin, lekkere kaasjes, mooie tomaten, vrouwen in huishoudschort en mannen met alpinopet. Je vindt het hier allemaal. Deze grote regionale markt beslaat bijna het gehele centrum, je kunt 'm daarom niet missen. Fantastische honing en kazen uit de Corbières, de beste groenten uit de Minervois, versgevangen vis uit de Méditerranée, het blommigste tafelzeil: hier vind je alles. Probeer op de markt een Pôle Sud-ijsje te scoren; het beste ijs van Frankrijk wordt hier in dit dorp gemaakt.
2. Trèbes

(8 km ten zuidoosten van Conques)

Iedere zondagochtend

Net buiten het centrum, bij de bruggen over en langs het Canal du Midi. In de zomer druk gefrequenteerd door toeristen die per boot het kanaal afzakken.  Prima regionale producten, compleet en veel keus.
3. Carcassonne

(8 km ten zuiden van Conques)

iedere dinsdag-, donderdag- en zaterdagochtend

Op de Place Carnot, midden in de Bastide (dus aan de andere kant van de Aude ten opzichte van de Cité). Zeer grote en drukke markt. Vergeet ook de grote 18e-eeuwse markthal niet (ten zuidwesten van het plein). Kom op tijd, want met het déjeuner is alles afgelopen. In de markthal gaat het feest ook in de middag nog door.
 

© HvI/RvH- ontwerp naar Kumiko